hammerum-herred.dk
Navigation
Gæster
Forside
Kirkebøger
Batch-Numre
Andre nævnelser
Skifter
Tingbøger
Fast ejendom
Lægdsruller
Familiestof
FS / AO / Wiberg
Kommunalstof
Andre kopier
Slægtstavler
Borris Seminarium
Andre afskrifter
Skat
Artikler
Fotoalbum
Gravsten
Links
Bøger
Søg
Søg i debatforum
Slægtsbøger
Forumindlæg
Tvis Asyl – Frydenlund - Beboere og dets bestyrere 1915 – 1933
Fra Bodil Kjær har vi modtaget:

Tvis Asyl, Frydenlund, var min far Henning Kjær´s fødehjem. Hans far, C. M. C. Kjær var bestyrer af Asylet og hans mor Karoline Kjær, der døde af tuberkulose da han kun var 3 år, har altid været en stor del af familiens historie, ikke kun for min far, men for alle 8 børn, og der er blevet talt meget, og med stor respekt om forældrene.

Birthe Kathrine Nielsen, som farfar giftede sig med i 1932 da han var blevet enkemand, og hendes søn Anton, har altid været én af brødrene uden forbehold i familien.

At C. M. C. Kjær var Asylets bestyrer, har også altid været i Tvis boernes bevidsthed, for når jeg sagde: ”jeg hedder Bodil, Henning Kjær er min far” – så var reaktionen: ”nåeh din far er én af Kjærs sønner fra Asylet”. – og så vidste man hvem jeg var og hvor jeg kom fra, og det har aldrig været negativ.

Så det er med stor personlig interesse at denne beretning er skrevet, og med stor respekt og anerkendelse af farfar Kjærs arbejde som bestyrer på Asylet.

Tvis_Asyl_beretningen.pdf (6.7 MB)

Skrevet af feldborg d. 02/02/2014 01:431 Kommentar(er) · 6612 Fremvisninger - Udskriv
Kommentarer

feldborg d. 02/02/2014 01:51
Det er en ret stor fil. Hvis der er problemer med visningen, så hent filen hjem på egen harddisk og læs den derfra: Højre klik på linket og vælg "Gem destination som.."
 
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Copyright © 2004 by a.f.
webmaster@dis-danmark.dk