hammerum-herred.dk
Navigation
Gæster
Forside
Kirkebøger
Batch-Numre
Andre nævnelser
Skifter
Tingbøger
Fast ejendom
Lægdsruller
Familiestof
FS / AO / Wiberg
Kommunalstof
Andre kopier
Slægtstavler
Borris Seminarium
Andre afskrifter
Skat
Artikler
Fotoalbum
Gravsten
Links
Bøger
Søg
Søg i debatforum
Slægtsbøger
Forumindlæg
Den ihjelkørte pige - Beretningen om en tragisk ulykke i 1857
I forbindelse med en kapkørsel på vejen hjem fra Lund-marked om aftenen den 2 september i 1857 skete der en ulykke på Trøstrup Hede som kostede en ung pige fra Timring livet livet.

Baseret på såvel skriftlige beretninger som mundtlige overleveringer har Margit Jørgensen skrevet en beretning om ulykken, og om den "Stenrøse" der opstod ved ulykkesstedet og som stadigvæk bliver holdt i hævd nu mere end 150 år senere.

Se:
Stenkastet paa Troestrup Mark.doc (Word-fil 2.8 MegaByte).

Tak til Margit for bidraget.

Skrevet af feldborg d. 20/06/2011 01:391 Kommentar(er) · 12453 Fremvisninger - Udskriv
Kommentarer

feldborg d. 20/06/2011 02:03
Lige en lille kommentar:
Kapkørslen tog jo sin begyndelse ned ad Snerlund Bakke lidt nord for hvor jeg bor, og sluttede så brat ca. en kilometer længere mod vest.

Og lige fra jeg var barn i tiden lige efter krigen har jeg kendt historien om den stendynge, som på trods at den ofte havde været spredt eller sågar fjernet altid dukkede op igen fordi de vejfarende holdt skikken ved lige.

Ved et lille arrangement på stedet for et par år siden blev der af stedets nuværende ejer, Jens Jacob Østergaard, nedrammet en egepæl lige ved siden af stenrøsen for at gøre stedet mere synligt. Mht. selve skikken (som måske ikke er helt så sjælden som Tage Lier Hansen mener) se også Øyvind Lier Hansens artikel i Herning Folkeblad 25 aug 1982 i anledning at 125 året for ulykken.
 
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Copyright © 2004 by a.f.
webmaster@dis-danmark.dk