hammerum-herred.dk
Navigation
Gæster
Forside
Kirkebøger
Batch-Numre
Andre nævnelser
Skifter
Tingbøger
Fast ejendom
Lægdsruller
Familiestof
FS / AO / Wiberg
Kommunalstof
Andre kopier
Slægtstavler
Borris Seminarium
Andre afskrifter
Skat
Artikler
Fotoalbum
Gravsten
Links
Bøger
Søg
Søg i debatforum
Slægtsbøger
Forumindlæg
Granly i Fjelstervang - L. J. Larsen i Fjelstervang
Lars Jørgen Larsen er født 27 nov 1880 på gården Granly i Fjelstervang som hans bedstefar havde købt i 1863. Efter højskoleophold mv. overtog han gården i 1905.

L.J. Larsen var på mange måder en foregangsmand inden for hedeopdykning, læplantning, dræning, osv., havde også en overgang svinealvscenter.

Niels Munksgaard har afskrevet / kopieret en lille artikel fra Avisen Landmanden den 7 Juli 1926.

Se: Granly Fjelstervang pdf-fil 364 KiloByte


Skrevet af feldborg d. 02/11/2008 23:371 Kommentar(er) · 14589 Fremvisninger - Udskriv
Kommentarer

feldborg d. 02/11/2008 23:47
Fra "Vorgod Bogen" side 593:

Lars Jørgen Larsen blev et meget initiativrigt menneske, der udrettede meget. Foruden selve landbruget har han været interesseret i det, der rørte sig i naturen. Han har været jæger og en meget opmærksom iagttager af alt i dyreverdenen og i naturens verden.

Han blev en dygtig skribent, der nedfældede sine iagttagelser og oplevelser i talrige artikler. Han skrev til jagtblade og landbrugstids skrifter samt til flere dagblade. Også menneskers liv i gamle dage har han været interesseret i. Han udspurgte gamle, så han vidste meget om livet i tidligere tider. Ofte kunne han fortælle en saftig historie. Han var optaget af at give meddelelser til Dansk Folkemindesamling og Nationalmuseet.

citat slut.

Gården, der ligger i det nordlige Fjelstervang omtrent midt mellem Jyllands park Zoo og byen Rimmerhus, blev omkring 1950 overtaget af svigersønnen Svend Pedersen og drives idag af dennes svigersøn, der selv har en anden gård i Fjelstervang.
 
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Copyright © 2004 by a.f.
webmaster@dis-danmark.dk