hammerum-herred.dk
Navigation
Gæster
Forside
Kirkebøger
Batch-Numre
Andre nævnelser
Skifter
Tingbøger
Fast ejendom
Lægdsruller
Familiestof
FS / AO / Wiberg
Kommunalstof
Andre kopier
Slægtstavler
Borris Seminarium
Andre afskrifter
Skat
Artikler
Fotoalbum
Gravsten
Links
Bøger
Søg
Søg i debatforum
Slægtsbøger
Forumindlæg
Se indlæg
hammerum-herred.dk | Forum | Web-stedet hammerum-herred.dk
Forfatter Da Kapelvej forsvandt (1906)
Lene B. Andersen
Medlemmer

Antal indlæg: 20
Bopæl:
Tilmeldt: 26.06.13
Lagt på d. 18/03/2018 19:02
Jeg har tidligere spurgt om Kapelvejs forsvinden i Herning; dette er hvad jeg har fundet i Herning Folkeblad 1905 og 1906.

Herning Folkeblad, 6. december 1905: Herning Sogneraad holdt i Aftes det længste Møde, det længe har holdt. Mødet trak ud i næsten to Timer. Paa Dagsordenen stod da også en Række Sager, som man paa Forhaand vidste vilde give Anledning til Ordstrid. Fonnesbechvejs Brolægning drøftedes grundigt. Det har vistnok været almindelig antaget efter tidligere Udtalelser i Sogneraadet, at denne Gade skulde brolægges i 1906; det bliver der ikke noget af. Beboerne maa pænt vente til i 1907, og saa er det endda ikke sikkert, at de faar deres kæreste Ønske opfyldt. Sander Hansen vilde have anlagt Vandværk, inden der brolægges. Foreløbig grunder Vejudvalget over Sagen, ligesom over en eventuel Brolægning af Betaniagade. Dernæst tog man fat paa Byens Forsyning med Gadenavne, og det kan nok være, at vi blev forsynet. Det mest bemærkelsesværdige er dog, at Østergade, Bredgade og Vestergade blev slaaet sammen til een Gade under Navn af Bredgade, og at Kapelvej blev døbt om til at hedde Vestergade. Med en Bekostning af 6-700 Kr. købes ca. 125 Gadeskilte. Det vedtoges, at alle Gader (ogsaa de private) skulde have kommunale Gadeskilte, paa Betingelse af, at Husejerne bekoster Husnumrene.

Herning Folkeblad, 21. marts 1906: Endelig i Aftes fik Østergade Lov at beholde sit gamle Navn. Fotograf Jørgensen har særlig Æren derfor. Løsningen bliver den, at de tre gamle Navne for Hovedgaden: Østergade, Bredgade og Vestergade, bibeholdes, rigtignok i en lidt anden Udstrækning end hidtil, medens Kapelvej som tidligere vedtaget bortfalder. Østergade gaar nu fra Torvet til Danmarksgade, hvor Silkeborgvejen begynder, Bredgade gaar fra Torvet (Mindegade) til Fredensgade, hvor Vestergade begynder.

Kilde: http://www2.statsbiblioteket.dk/mediestream/avis

Redigeret af Lene B. Andersen d. 19/03/2018 14:08
 
Copyright © 2004 by a.f.
webmaster@dis-danmark.dk