hammerum-herred.dk
Navigation
Gæster
Forside
Kirkebøger
Batch-Numre
Andre nævnelser
Skifter
Tingbøger
Fast ejendom
Lægdsruller
Familiestof
FS / AO / Wiberg
Kommunalstof
Andre kopier
Slægtstavler
Borris Seminarium
Andre afskrifter
Skat
Artikler
Fotoalbum
Gravsten
Links
Bøger
Søg
Søg i debatforum
Slægtsbøger
Forumindlæg
Se indlæg
hammerum-herred.dk | Forum | Efterlysninger
Forfatter Birgithe Sophie Andersdatter
Jørn Kaastrup Hansen
Medlemmer

Antal indlæg: 3
Bopæl:
Tilmeldt: 20.02.06
Lagt på d. 14/04/2008 11:12
I slægtslisten fremstår Birgithe som født omkring 1648.
Hun vil således være over 50 år da hun føder Helle omkring år 1700.
Kan hendes fødselsdato være rigtig, da hendes mand er født ca. 1660.

Med venlig hilsen

Jørn Kaastrup Hansen
j-kaastrup.dk  
Forfatter RE: Birgithe Sophie Andersdatter
feldborg
Super Administrator



Antal indlæg: 3531
Bopæl:
Tilmeldt: 26.06.05
Lagt på d. 14/04/2008 14:42
Både Birgittes og Helles fødselsår skal nok tages med et vist forbehold, som aldersangivelser fra den tid normalvis skal.

Birgitte Sophie og Chr. Lauridsen bliver gift i Ørslevkloster 1689. Om han har været gift før vides ikke, men det har han næppe.

Hun er derimod enke efter en Thyge Sørensen (deraf navnet til den første søn Thyge, et navn der senere biver så almindelig i slægten, ligesom Birgitte Sofies eget navn iøvrigt).

Hvornår hun er gift første gang og om der er børn i hendes første ægteskab vides ikke med sikkerhed. Men der er højst sandsynligt en datter, hvis fornavn ikke kendes, men som var gift med præstesønnen Frederik Borck i Sdr. Felding.

Alting tyder på, at Birgitte Sofie var søster til Just Andersen Holst, forvalter på Herningsholm mv., død 1723 på Trøstrup i Timring sogn, til Anna Andersdatter Holst død 1715 i Gjellerup og til Ingeborg Andersdatter der var gift først med en møller og senere med en købmand på Randersegnen. En mulig bror er også en Hans Andersen der nævnes i 1697 som medunderskriver af et pantebrev.

Deres mor har jo nok heddet Helle, hvem deres far er vides ikke med sikkerhed. Mange teorier har været fremsat, nogle mere sansynlige end andre, men ihvertfald er han er givetvis ud af den vidt udbredt Holst slægt, og sandsynligvis ud af den Vestjydske gren.

N.B. det efterfølgende er ren teori og skal betragtes som sådan.!

Min personlige favotitteori går på, at de er børn af en Anders Hansen Holst der var bror til Jesper Hansen Holst i Bøel, og at disse begge var sønner af Hans Andersen Holst på Burholt i Vendsyssel, hvis far Anders Pedersen Holst kom fra Møgeltønder og var var forpagter på Aalborg Ladegaard fra 1640 til sin død 1648.


mvh, a.f.
hammerum-herred.dk  
Copyright © 2004 by a.f.
webmaster@dis-danmark.dk