hammerum-herred.dk
Navigation
Gæster
Forside
Kirkebøger
Batch-Numre
Andre nævnelser
Skifter
Tingbøger
Fast ejendom
Lægdsruller
Familiestof
FS / AO / Wiberg
Kommunalstof
Andre kopier
Slægtstavler
Borris Seminarium
Andre afskrifter
Skat
Artikler
Fotoalbum
Gravsten
Links
Bøger
Søg
Søg i debatforum
Slægtsbøger
Forumindlæg
Se indlæg
hammerum-herred.dk | Forum | Efterlysninger
Forfatter Karen Jeppesdatter
jette thorninger
Medlemmer

Antal indlæg: 160
Bopæl:
Tilmeldt: 08.02.11
Lagt på d. 28/02/2011 17:42
Jeg leder efter fød.data ang. Karen Jeppesdatter.

Hun var gift 1. gang m. Gotfred Gotfredsen(1805 Idum).Han dør 4/5-1820, og så gifter hun sig m. Jens Byrgesen( 8/10-1820 Idum). Sammen får de 2 piger Bodil Christiane og Augusta Marie.
Kan hendes forældre være Jep Hounisen og Johanne? Der er født en Karen 9/2-1783 Bur af disse forældre. I AO Folketællinger 1855 står hun som almisselem født i Bur.
Men hvis hun dør 21/12-1861 Tvis som 85 årig,så passer hun ikke med ovennævnte føds.år.
V.h.Jette Thorninger
 
Forfatter RE: Karen Jeppesdatter
Ole Krog
Medlemmer

Antal indlæg: 98
Bopæl:
Tilmeldt: 26.12.05
Lagt på d. 28/02/2011 19:00
Hej Jette

jfr. nedenstående flyttede hun og Jens Byrgesen til Tvis.

dette er fra bogen Idum sogn af Peder Christensen:
KIRKEBYHUS.

Da Peder Jacobsen ca. 1728 flyttede fra Kirkeby, var det sikkert, fordi det kneb ham at holde stillingen, men stort bedre blev det ikke i Kirkebyhus, hvad et par stævninger i justitsprotokollen melder om. Hans første kone, Karen, døde 1747. Han blev da gift med Maren Jensdatter, som efter Peders død 1762 blev gift med Peder Berthelsen. Ifølge skiftet var der da af besætning 2 køer, 12 får og 6 lam, men husene var så dårlige, at de ikke kunne repareres. Peder Berthelsen, som var skrædder, blev efter Marens død 1774 gift med Johanne Jensdatter. Peder døde 1804, 85 år gammel, men havde året før solgt ejendommen til Godtfred Godtfredsen, som 1805 blev gift med Karen Jeppesdatter ( en søn Jeppe Christian, se Sdr. Nagstrup ). Godtfred døde 1819, og Karen blev da gift med Jens Byrgesen, som kort efter flyttede til Tvis.

NAGSTRUP. (noget nede i teksten)
Det var næppe med Peders oh Marianes gode vilje, at datteren Maren forelskede sig i sønnen fra Kirkebyhus, Jeppe Christian Godtfredsen, som tjente i gården. Han var tilmed ikke af sognets gamle slægter, hans fader var vist endda indvandret tysker, men Maren satte sin vilje igennem, og Jeppe fik gården.
Den udvikling mellem gårdene i sognet, der som nævnt begyndte at mærkes i svigerfaderens tid, fortsatter også i tiden efter 1840, men Nagstrup vedblev dog i Jeppes tid at være blandt de nogenlunde velstillede i sognet.
Jeppe var en livlig fortæller, og vi børn lyttede gerne, når han i vort barndomshjem, på den anden side banken mod syd, sad for bordenden og med livlige fagter fortalte om, hvorledes han i sine unge dage klarede en eller anden vanskelig situation. Det er, som vi endnu kan se solens blink i de blankslidte skindærmer, da han demonstrerede, hvorledes han fangede bisværmen, som han i hurtigløb havde fulgt under hele flugten fra dens retmæssiget til dens udvalgte bosted.


med venlig hilsen

Ole Krog
 
Copyright © 2004 by a.f.
webmaster@dis-danmark.dk