hammerum-herred.dk
Navigation
Gæster
Forside
Kirkebøger
Batch-Numre
Andre nævnelser
Skifter
Tingbøger
Fast ejendom
Lægdsruller
Familiestof
FS / AO / Wiberg
Kommunalstof
Andre kopier
Slægtstavler
Borris Seminarium
Andre afskrifter
Skat
Artikler
Fotoalbum
Gravsten
Links
Bøger
Søg
Søg i debatforum
Slægtsbøger
Forumindlæg
Gustav Chr. Poulsen, Barndomserindringer - Gustav Chr. Poulsen, født Givskud 1866
Fra Inger Bødker-Jensen har vi modtaget denne beretning om Gustav Chr. Poulsens barndom og tidligste ungdom.

Gustav Chr. Poulsen er Tipoldebarn til Jens Ostersen Birkebæk i Arnborg, er født Givskud 1866 og har som ung arbejdet flere steder i Midt- Vestjylland. Hans forældre boede senere i Arnborg

gustav poulsens barndomserindringer.doc Word-fil, 95 KiloByte


Skrevet af feldborg d. 31/08/2007 21:452 Kommentar(er) · 12234 Fremvisninger - Udskriv
Kommentarer

feldborg d. 31/08/2007 21:54
Inger Bødker-Jensen har også sendt dette brev, skrevet af Gustav Poulsens far til en datter i USA.

Arrenborg d. 12/2/1889
Kjere Dorthea

Du være mange gange takket for didt brev. Det glæder mig at erfare at du er komen løkkelig og vel derover og tillige at du har det godt Hvilket jeg ikke tvivlede om for da din onkel og tante ville hjælpe dig der over kunde jeg ikke andet end tro at de også vilde Hjælpe dig tilrette siden og hvor for jeg takker dem af min ganske hjerte det glæder mig oprigtig at baade du og de Har det godt baade i det timlig og aandelig. Hvilken er mig en borgen for at du ikke for lader den vej du Har begyndt at vandre hils dem mange gange fra mig at jeg takker dem af mit inderste hjertefor alt det gode de har udøvet mod dig og fremdeles vilde- men kjære Dorthea lad mig vide til næste gang om din onkel og tante er landmand Eller avlsbruger Eller Handværker ti det skrev du ikke om, og om de bor i en Kjøbstad Eller paa landet. Kjære Dorthe din lillesøster Mette har haft den ondartede Halssyge og har været på sygehuset i Herning i 4 uger hun havde en kjedelig Juul for hun kom der 10 dage før Juulen og var der 14 dage Efter men nu er gudske lov kommen sig denne Halssyge har graseret slemt her og var meget smitsom Her er ikke død saa faa nær mest børn 2 af Poul Grenes og mange flere her er for resten ikke fore falden noget nyhed som kan have nogen interesse at skrive om.

Vi har haft en sjælden mild vinter indtil nu Ja vi kan godt sige vi slet intet har haft men nu den 6. Februar begyndte det at fryse og d. 9 og 10 knøg det uafladelig nu Har vi saa haar en frost at vi meget sjælden har haft det haardere i sær ved denne aarstid.

Da jeg den 6. modtog dit brev skrev jeg dagen Efter til lille Mette hvori jeg lagde didt brev og bad hendes hosbond om om hun ikke maatte kome hjem for selv at skrive et lille brev til dig /ti om vinteren gaar hun i skole hver dag / men paa grund af den forskrækkelige knog var hun undskyldt og nu kunne hverken hun eller jeg komme så langt formedelst det meget sne derfor faar du vente til næste gang som jeg hober du ikke venter for længe nu ved jeg ikke mere for denne gang og jeg beder dig derfor hilse endnu en gang din onkel og tante din Pleie søster Eller datter deres datter paa de hjertligste fra mig og din lille søster Mette og det ville være os en stor glæde om vi motte faa deres Pottrætter og Jeppe Smeds kone Har udtalt hendes ønske herom den gang jeg var der som ikke er saa længe siden dermed vil jeg for denne gang ende min dorlige skrivelse med med kjærlig hilsen og de beste ønsker for Eders fremtidige vel:

Lev vel og skriv snart i gien
Din kjærlig gamle Fader
Søren Jensen Green

Læg mærke til navnet ”Green” nu faar du se om du kand faa det læst ti jeg bliver vel gamle svær længe og er ikke fri for at ryste lidt Kristian har ikke været hjemme siden du rejste og har heller ikke skrevet saa jeg ved ikke hvor han er.

lev vel lev vel allesammen
 

feldborg d. 31/08/2007 22:04
Se også: http://hammerum-herred.dk/forum/viewthread.php?forum_id=2&thread_id=399#2161
 
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Copyright © 2004 by a.f.
webmaster@dis-danmark.dk