hammerum-herred.dk
Navigation
Gæster
Forside
Kirkebøger
Batch-Numre
Andre nævnelser
Skifter
Tingbøger
Fast ejendom
Lægdsruller
Familiestof
FS / AO / Wiberg
Kommunalstof
Andre kopier
Slægtstavler
Borris Seminarium
Andre afskrifter
Skat
Artikler
Fotoalbum
Gravsten
Links
Bøger
Søg
Søg i debatforum
Slægtsbøger
Forumindlæg
En løbskkørsel med dødelig udgang -
Efterfølgende er indsendt af Preben I. Troelsen der oplyser, at ægteparret er hans oldeforældre.

En ulykke er i gaar passeret i Kjellerup. Gaardejer Lars Larsen af Uhre kom sammen med sin hustru kjørende til Kjellerup ad Thorningvejen. Ved Kjellerup Savværk blev hestene sky for Dampsaven og løb løbsk. Vognen væltede og kørte over Lars Larsen, der blev meget forslaaet, men iøvrigt slap nogenlunde fra det. Lars Larsens Hustru derimod blev hængende fast ved Hammelrebet og blev slæbt med Vognen et stykke henad vejen. Hun blev frygteligt tilredt. Brystbenet og et ribben knækkede, og hendes ben – hun blev slæbt henad vejen paa knæene – blev saaledes knuste eller rettere slidt i Stykker, at det ene ben straks maatte amputeres. Det er et Spørgsmaal om, hvorvidt det andet kan bevares. Paa det amputerede ben var hele knæet slidt bort.
- Det er meget tvivlsomt, om den gamle kone overlever det; hun er nemlig over de 60 aar.
Den tilskadekomne kone ligger foreløbig under Lægetilsyn i Kjellerup

Denne artikel er afskrevet fra Silkeborg avis, som bragte historien den 30 juli 1892. Journalisten på Silkeborg avis havde dog også løftet en finger overfor Kjellerup Savværk, med denne tilføjelse til historien :

Det er ikke første Gang, at der er løbet Heste løbsk, fordi de blev sky for Savværkets Larmen. Dampsaven befinder sig i fri Luft, og kan nok gjøre selv de roligste Heste bange, især da hertil kommer, at Spildedampen slippes direkte ud i luften i store Dampskyer og under stærk Hvæsen. Der er sikkert al Anledning til at træffe Forholdsregler mod, at en Gjentagelse af en slig Ulykke finder sted. Under alle Omstændigheder maa da kunne bygges et Skur over Saven, ligesom det maa kunne forhindres, at Dampen slipper ud i det frie lige mod vejen.


Skrevet af feldborg d. 17/07/2006 14:140 Kommentar(er) · 13419 Fremvisninger - Udskriv
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Copyright © 2004 by a.f.
webmaster@dis-danmark.dk